Workshops

Ervaar zélf het werken met HEET glas en maak een eigen glasobject

Onze workshops

We hebben sinds 1,5/2 jaar ons bedrijf prachtig anders moeten inrichten, waardoor we anders zijn gaan werken. Hierdoor zijn plannen voor 2021 zijn al geschreven en bieden we geen demonstraties/workshops/startersdagdelen aan. Wat er in 2022 wel weer gaat gebeuren, is nog niet helemaal helder. Wel weten we dat het allemaal ietsje anders wordt dan voorheen. Zodra we ook maar iets meer duidelijkheid hebben vermelden we dit natuurlijk hier.

Let op; onderstaande informatie is van vóór corona en is niet nu [2021] van toepassing.                                                                                    Wilt u zelf ervaren hoe het is om met gesmolten, gloeiend heet glas te werken? Dan hebben wij de volgende workshops voor u.

Workshop zwaantje -/- per persoon: Bij deze workshop krijgt u twee keer de kans om een zwaantje te maken. Mark neemt altijd uitgebreid de tijd om uit te leggen wat er gaat gebeuren en u ervaart hoe het is super heet helder glas aan uw stok te hebben, een kleur toe te voegen én te vormen, om vervolgens een zwaan te creëren. Hier komt uw fijne techniek zeker bij kijken.

Workshop presse papier -/- per persoon: Hier gaan we een stap verder. Helder, gloeiend heet glas mooi rond proberen te krijgen, is de uitdaging. U mag met kleur werken, die u zelf uitzoekt en waar met een pincet de kleur eventueel bewerkt mag worden. Hand- oogcoördinatie worden hier op de proef gesteld en de kleine spiertjes in uw handen.

Startersdagdeel blazen -/- per persoon: Maak hier uw borst maar nat en neem iets te eten mee om tussendoor wat energie op te doen. Mark neemt u mee in alle stappen die een glas- maker/blazer moet doorlopen om van dat hete, gesmolten glas een object te kunnen maken. De kans om een presse papier, een glaasje, een klein vaasje of toch ook nog een zwaantje te maken, komen in deze workshop voor. We zijn ongeveer 3 uur onderweg. Dus kom-maar-op, als u durft!

Deelnemers van de workshop, mogen vooraf gratis onze demonstratie van 14.00 uur bijwonen. Aanvang workshop zwaantje & presse papier zal dan ook rond rond 15.15 uur liggen. Volgt u een startersdagdeel dan plannen we graag de ochtend met u in en woont u naderhand onze demonstratie bij.]

Tips!

Onderstaande punten zijn van de tijd vóór Corona en gelden niet tot we weten wat onze toekomstplannen zijn

Met 1 persoon tegelijk aan het werk, hebben we een maximum van 10 deelnemers per workshop

Voor kinderen ook leuk, vraag wel eerst even om advies

Houd met uw aanvraag rekening, dat we eerst onze agenda's naast elkaar neerleggen om vervolgens een datum te kunnen prikken

Het ging me best gemakkelijk af …

Dit horen we toch redelijk vaak van mensen aan het einde van een workshop. Beginnersgeluk? Of toch een echt talent ;-)? Een groter compliment kan Mark op dat moment niet krijgen. Het is namelijk allerminst gemakkelijk om met heet of gemolten glas te werken, dat aan je stok bungelt en ook nog eens constant rond moet worden gedraaid. Timing, secondenwerk & concentratie komen hier bij kijken. Nieuwsgierig geworden? Stuur ons dan een mail, dan gaan we samen kijken naar wat er wanneer mogelijk is.

Prijzen workshops

Workshop zwaantje-/- Per workshop p.p.
Klein maar fijn en het is een precies werkje! Met een pincet mag u proberen het glas te vormen.
Workshop presse papier-/- Per workshop p.p.
Bij deze workshop is iets meer armlengte nodig en wordt uw hand- oogcoördinatie gestest.
Starters-dagdeel volgen-/- Per workshop p.p.
Hier werken we samen in de ochtend, waarna u ook een plek heeft voor de demonstratie die om 14.00 start.

Aanmeldformulier

Vul onderstaand formulier in wanneer u een aanvraag wilt plaatsen, om een demonstratie of workshop bij te wonen.