Glasblazen

Kijk & geniet mee met onze passie glasblazen

Het prachtige ambacht Glasblazen

Het Glasblazen is prachtig te bewonderen vanuit onze winkel annex galerie. Wanneer jullie bij ons binnenkomen zullen jullie ervaren dat er genoeg te zien valt. Door openingen mag iedereen even in de glasstudio gluren, waar met een beetje geluk ook de Glasblazers aan het werk zijn. Demonstraties waarbij ’t publiek naar binnen mocht, geven we sinds 2020 niet meer. Hoe wij jullie nu laten meegenieten, is te ervaren wanneer jullie bij ons binnen komen.

Spiek voor meer informatie op FB: hotmarksglasblazerij of INSTA: glasblazerijootmarsum

[Laatst bijgewerkt op 23/05/2023].

Tips!

Al lijkt het soms wel zo, de Glasblazers horen vaak niet wat er gezegd wordt vanuit galerie. Dit komt door het geluid van alle ovens.

Het is best bijzonder wat wij doen & 'n foto maken mag maar constant een camera op ons richten werkt niet zo fijn. Genieten met je zintuigen waarderen wij enorm!

Wij zien heeeeel veel mensen op een dag, zo ook onze hondjes. Als je kijkt naar wat wij doen, wees dan een beetje zachtjes ... :-).

Mocht je een vraag hebben over wat de Glasblazers aan het doen zijn? Loop dan rustig even naar onze collega in de winkel. Zij kan je ook veel vertellen!

X Glasblazers Mark & Tamara!

De ervaring van..

Nadat Mark zijn opleiding had afgerond, won hij op 22-jarig leeftijd een plaatsing in een studio voor een jaar lang. Hier werd de naam Hotmarks geboren en startte Mark zijn eigen bedrijf. Mark kon zijn passie in prachtige glaswerken nu écht laten zien. Zijn succesvolle carriére gaat verder en er wordt hem een werkplaats aangeboden bij Himley Hall. In dit 17e-eeuws landhuis wordt hard werken beloond door een prachtige groenrijke omgeving. Mark wordt gevraagd voor beurzen en zijn werk gaat zelfs naar een expositie in China. En als kers op de taart, vraagt miljoenenfilm Titanic om Mark zijn glaswerken.