Glasblazen

Kijk & geniet mee met onze passie glasblazen

Het prachtige ambacht Glasblazen

Het Glasblazen is prachtig te bewonderen vanuit onze winkel annex galerie! Wanneer jullie bij ons binnenkomen zullen jullie ervaren dat er genoeg te zien valt. Door openingen kan iedereen even in de glasstudio gluren, waar met een beetje geluk ook de Glasblazers aan het werk zijn. Demonstraties worden niet meer gegeven. Workshops worden [nog] niet gegeven. In januari & februari wanneer de Glasblazers hun rust pakken worden plannen voor het nieuwe jaar besproken en beslissen we of workshops wellicht weer ingepland kunnen worden.

Spiek wat we allemaal wel doen op onze FB: hotmarksglasblazerij of INSTA: glasblazerijootmarsum

[Laatst bijgewerkt op 01/12/2023].

Tips!

Het lijkt misschien zo dat de Glasblazers je makkelijk kunnen horen. Vaak is dat niet zo door alle geluiden van de ovens.

Het is best bijzonder wat wij doen en een foto maken mag maar constant een camera op ons richten werkt niet zo fijn.

Wij zien heeeeel veel mensen op een dag, zo ook onze hondjes. Wees ajb een beetje zachtjes met ze ..

Mocht je een vraag hebben over wat de Glasblazers aan het doen zijn, loop dan rustig even naar onze collega in de winkel. Zij kan je ook veel vertellen!

Lieve groet Team Hotmarks Glasblazerij!

De ervaring van..

Nadat Mark zijn opleiding had afgerond, won hij op 22-jarig leeftijd een plaatsing in een studio voor een jaar lang. Hier werd de naam Hotmarks geboren en startte Mark zijn eigen bedrijf. Mark kon zijn passie in prachtige glaswerken nu écht laten zien. Zijn succesvolle carriére gaat verder en er wordt hem een werkplaats aangeboden bij Himley Hall. In dit 17e-eeuws landhuis wordt hard werken beloond door een prachtige groenrijke omgeving. Mark wordt gevraagd voor beurzen en zijn werk gaat zelfs naar een expositie in China. En als kers op de taart, vraagt miljoenenfilm Titanic om Mark zijn glaswerken.